Pino-on-tour

Pino-on-tour

31 mei 2012

27 mei 2012 Pap, die koe plast uit z'n bips!


Pinksterweekend, prachtig weer. We trekken dit weekend erop uit om alles uit te proberen. Vooral eens kijken hoe de nieuwe tent bevalt, maar ook controleren of de fietsen inderdaad weer helemaal tiptop in orde zijn gemaakt.

We fietsen vandaag naar Hoenderloo en morgen via een andere route weer terug. Heerlijk, het zit al meteen goed. Vanwege het toch wel warme weer maken we regelmatig een stop op een uitnodigend terras.

Nederland is prachtig om doorheen te fietsen. Ondanks dat veel mensen de fiets hebben gepakt, voert de tocht ons over fietspaden en autoluwe wegen.

We gaan op in de natuur, de eerste roofvogels alweer gespot, parende scholeksters, kieviten. In de buurt van Barneveld zien we natuurlijk de kippen- en varkensboerderijen (lekkere geur......). Op het moment dat we kudde koeien passeren gaat er net een uitgebreid plassen. Tim roept voluit, pap die koe plast uit z'n bips!

We bereiken Hoederloo waar de lokale ijsverkoper goede zaken doet. We kunnen ons niet herinneren eerder een rij van zeker 30 meter te hebben gezien alleen voor een softijsje, maar kennelijk moet het wel heel erg lekker ijs zijn. Misschien dat we morgen als we er op de terugweg langskomen en de rij meevalt het smaaktest gaan doen.

De tent staat snel, alles uitgepakt en op naar het zwembad voor een verkoelende duik. Erg druk in het zwembad en Tim en Daan vinden een rustige camping toch leuker, net als wij. Als een stel honden verkennen Tim en Daan het speelterritoir, eerst is de kabelbaan aan de beurt, daarna het luchtkussen.

Tweede pinksterdag gaan we na een redelijk goede nachtrust om 12 uur richting Baarn. Hier staat een BBQmaaltijd voor ons klaar. De Big Agnes tent is geslaagd voor de test. Hij is groot genoeg en het tentdoek zit niet in het gezicht tijdens het slapen. Daan kan rechtop staan en kan ons allen voor het slapen gaan goed toedekken.

Alles bij elkaar een goed proef- kampeerweekend.

13 mei 2012

10 km verderop zullen wij fietsen deze zomer!

Dit was op de terugreis van de wintersport! 's Zomers zal het er toch hopelijk wel groener uitzien....?

10 mei 2012

BAARN - PISA


Pisa here we come!!!!!

We fietsen de Benjaminse route, Onbegrensd fietsen van Amsterdam naar Rome, en stappen af in Pisa. De vertrekdatum is nog niet helemaal zeker, mogelijk 7 juli, of het wordt een week later.

De ticket voor het vliegtuig voor Pisa - Amsterdam zijn gekocht. We vliegen terug op donderdag 15 augustus.


We kunnen ons nu al verheugen op een afdaling van ruim 50 km over een bergpas van St. Moritz (Zwitserland) naar Chiavenna (Italie). We zullen alle snelheidsrecords dit jaar weer breken!!!

De fietsen hebben hun APK voor dit jaar weer gehaald. De Pino's staan weer te glimmen in de garage en we hebben zin om een proefvakantie met Hemelvaart te maken. Natuurlijk willen we ons nieuw aangekochte lichtgewicht 'BIG AGNES' tent ook uitproberen.Maar dan moet het weer ook meezitten.